06 / 09 / 2024

Forte Advice køber det seniortunge udviklingshus Ombrello

By Jonas Vincent Dedenroth

Forte Advice tager et markant skridt i at indfri vores vækstambitioner. Opkøb og en fuld integration af det seniortunge it-konsulenthus Ombrello bringer Forte Advice i spil som primær teknologipartner for landets største virksomheder.

100 procent vækst inden for de kommende to år. Sådan lyder det ambitiøse mål i Forte Advice, og nu tager det digitale konsulenthus et markant skridt for at indfri målet. Det sker med et fuldt opkøb af det danske udviklerhus Ombrello, hvis kunder tæller virksomheder som Vipps MobilePay.

Med opkøbet integrerer Forte Advice hele Ombrellos organisation af erfarne webudviklere i Danmark og Ukraine med stærke kompetencer inden for digitalt strategiarbejde, teknisk rådgivning og implementering af særligt komplekse teknologiske webløsninger.

Den dybe teknologiforståelse på platforme som Sitecore DXP, Umbraco, Optimizely og Sanity er, ifølge direktør i Forte Advice, Jesper Nørding Pedersen, en ideel styrkelse af virksomhedens eksisterende evne til at omsætte kunders platformsstrategier til løsninger, med et udtalt fokus på digital ansvarlighed.

Samtidig cementerer det ambitionen om at skabe et stærkt, internationalt teknologimiljø, der kan tiltrække de skarpeste digitale talenter.

Vi oplever, at kunder i stigende grad vælger os til på grund af vores tunge strategiske rådgivning på arkitektur og langsigtede samarbejder om udviklingskompetencer. De områder styrker vi med integrationen af Ombrello, hvilket giver et bedre afsæt til at blive primær teknologipartner for landets største virksomheder og rådgive om, hvordan de omstiller den digitale forretning til en cloud-baseret, modulær arkitektur,” siger Jesper Nørding Pedersen.

Et stærkt, samlet udviklingsmiljø

Den fulde integration af Ombrello betyder, at de fremover udgør en central del af Forte Advices teknologiske afdeling. Afdelingen vil fremover blive ledet af Ombrello-direktør Rasmus Kirkegaard Mortensen, som bliver Director of Technology med ansvar for det samlede udviklingsteam.

Løsningen er helt naturlig for begge parter, der op til købet har trykprøvet samarbejdet på to globale projekter. Her er det blevet tydeligt, at man deler både arbejdsgange og værdier.

Vi ser et perfekt match på kompetencer, ambitioner og kultur. Vi glæder os til at blive en del af et miljø, der forstår vores dybe teknologiske kompetencer inden for implementering af komplekse webløsninger. Sammen kan vi levere en endnu bredere palet af digitale løsninger, fx på datavisualisering og kunstig intelligens, hvor Forte Advice har et stærkt miljø på tværs af landene,” siger Rasmus Kirkegaard Mortensen.

Fælles forpligtelse til digital ansvarlighed

Foruden fælles arbejdsgange forpligter begge organisationer sig til dogmer om at udvikle ansvarlige digitale løsninger med respekt for klima, samfund og den enkelte bruger.

Senest er det kommet til udtryk i en fælles løsning for en international virksomhedtil australske Fortescue, der er i gang med en grøn omstilling med store investeringer i hydrogenproduktion. Her faldt valget i høj grad på Forte Advice og Ombrello på grund af forpligtelsen på digital ansvarlighed og evnen til at levere løsninger i komplekse teknologilandskaber.

Derfor spiller den fælles forpligtelse på digital ansvarlighed også en væsentlig rolle i forhold til at indfri ambitionerne – både i forhold til omsætning og tiltrækning af nye medarbejdere.

Samfundets pendul svinger i retning af, at virksomheder tager ansvar for både planeten og den enkelte bruger. Derfor oplever vi også stigende interesse fra kunder på digitalt ansvarlige produkter. Samtidig er der for medarbejdere en stor stolthed i at bidrage til netop de løsninger,” siger Jesper Nørding Pedersen.

Om Forte Advice

Forte Advice er et digitalt konsulenthus, som er en del af Forte Digital med 350+ ansatte på tværs af Danmark, Norge, Tyskland, Polen og nu Ukraine. Virksomheden har hovedsæde i København og omsætter digitale strategier til digitale produkter og cloudbaserede service- og dataplatforme, der skaber langsigtet værdi for hele forretningen. Med et udtalt fokus på forpligtelsen til at udvikle ansvarlige digitale løsninger, forventes det at skabe 100 procent vækst over de kommende to år.